Onze visie

Vertrekkend vanuit het idee dat kinderopvang meer is dan kinderen opvangen. Vinden wij het belangrijk dat uw kindje zich in alle opzichten goed voelt. Wij bieden opvang aan in een fijne gezellige opvang (+/- 25 kindjes in Het Vlindertuintje en +/- 16 kindjes in het Mierennestje) zodat ieder kindje zich geborgen en geliefd voelt. Door middel van een individuele aanpak willen wij inspelen op alle noden van uw kindje. De kinderen verblijven in 2 vaste leefgroepen. Elke groep heeft 1 tot 2 begeleidsters.foto 1

De kinderen gaan pas over naar een andere leefgroep na overleg met de ouders. Om de overstap zo aangenaam mogelijk te laten verlopen maken de kinderen geleidelijk aan kennis met de volgende leefgroep. Eerst brengen zij een half uurtje door bij de grotere kinderen, samen met de vertrouwde begeleidster. Beetje bij beetje wordt de tijd die de kinderen doorbrengen in de volgende speelgroep langer. Tot uw kindje er helemaal klaar voor is. We proberen om de kindjes die wat groot worden voor de babygroep en nog net iets te klein voor de peutergroep in een appart groepje voor te bereiden op de overgang. Zo kunnen zij zich toch uitleven op hun eigen tempo. Om praktische redenen kunnen alle kinderen voor 8.30u en na 16.30 u samen opgevangen worden.

We creëren een huiselijke sfeer waar er aandacht is voor spel-, knuffel-, rust-, knutsel-, eet-, slaap-, …en voorleesmomenten.

Ieder kindje krijgt een eigen plekje in ons verblijf. Niet enkel een eigen bedje maar ook een eigen kastje, symbooltje, enz. Om een stukje thuis mee te nemen in onze werking is een knuffelbeertje zeker welkom.

We hebben oog voor pedagogische principes. Wij houden ons intensief bezig met de kindjes om hun gedrag zo goed mogelijk te begrijpen zodat wij er gepast kunnen op inspelen. Met leuke activiteiten en creatieve momenten in te lassen, proberen wij boeiende en leerrijke ervaringen mee te geven. Taalvaardigheid, motorische ontwikkeling en de ontdekkingswereld van de kindjes worden hierbij verruimd.

foto2Wij vinden het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen bestaat tussen u, uw kindje en onze opvang. Daarom willen wij een zo transparant mogelijk beleid voeren. U bent als ouder dan ook meer dan welkom om zaken te bespreken. Met een heen en weer schriftje of app op u smartphone brengen wij u graag op de hoogte van het dagverloop van uw kindje. Wij hopen daarnaast dat ook wij voldoende informatie krijgen vanuit uw thuisomgeving zodat wij kunnen inspelen op alle behoeften van uw kindje. Wij zullen op onze beurt eerlijk zijn in onze informatieoverdracht over kleine verdrietjes, eetmomenten, slaapgedrag en eventuele ongelukjes.